YESSS_security_alarmsysteem

Een alarmsysteem installeren? Hier moet je op letten

Wil je een alarmsysteem installeren? Dan is het goed om verschillende alarminstallaties met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Zo zijn er bijvoorbeeld alarminstallaties die autonoom werken, waardoor de kosten eenmalig zijn.

Er zijn ook alarmsystemen die een abonnement vereisen, omdat ze beroep doen op een noodcentrale.
We leggen je uit waar jij op moet letten bij het installeren van een alarmsysteem.

Welke functies en mogelijkheden heeft een alarmsysteem?

Het is van belang om na te gaan wat het eisenpakket van je klant is. Ze willen een alarmsysteem installeren, maar aan welke opties en mogelijkheden moet het systeem voldoen? Hieronder beschrijven we de opties en mogelijkheden van een alarmsysteem:

Detectiemethoden
Er bestaan verschillende mogelijkheden om inbrekers zowel binnen als buiten te detecteren. Wil je een goed werkend alarmsysteem installeren? Dan bestaat deze uit een combinatie van verschillende elementen:

  • Bewegingsdetectoren: deze kunnen zowel buiten als binnenshuis geplaats worden om beweging te detecteren.
  • Raamdetectoren: om te voorkomen dat ramen of deuren geforceerd geopend worden, kan je raamdetectoren plaatsen.
  • Glasbreukdetectoren: hevige trillingen en breuken worden door een glasbreukdetector gedetecteerd.

Inbrekers afschrikken

Als het alarmsysteem in actie treedt, zijn er verschillende opties om dieven af te schrikken:

  • Binnen- of buitensirene: Dit is de meest gebruikte methode om inbrekers af te schrikken.
  • Lichtspots rondom de woning: hiermee kan gecheckt worden of dieven zich nergens rondom de woning verschuilen.
  • Rookkanon: hiermee kan je voorkomen dat dieven in hun vlucht iets stelen. Als een rookkanon afgaat dan wordt het gezichtsveld compleet belemmerd.

Meldingsmogelijkheden

Om bij een inbraakpoging op de hoogte gesteld te worden, zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar:

  • Binnensirene: dit is ook gelijk de bekendste. De binnensirene is vooral ’s nachts handig, als je slaapt.
  • Buitensirene: deze waarschuwt de buren. Handig voor als je niet thuis bent, dan zijn de buren gewaarschuwd. Let wel op de regelgeving
  • Sms: als er problemen voordoen als je niet thuis bent, dan krijg je de melding per sms.
  • Alarmcentrale: als er iets aan de hand is, dan wordt de alarmcentrale gewaarschuwd. De alarmcentrale zal dan de melding afhandelen

Stappenplan voor een alarmsysteem installeren

Nu je het eisenpakket van de klant weet, kan het alarmsysteem geïnstalleerd worden. Een alarmsysteem installeren brengt enkele punten met zich mee waar je rekening mee moet houden. Bij een alarmsysteem installeren moet je rekening houden met de volgende zaken:

1. Plaats de bewegingsdetector nooit boven een deur

De detectoren worden beïnvloed door de wisseling in temperatuur. Bij het regelmatig open en sluiten van een deur is de kans groot dat het alarm afgaat. Plaats de bewegingsdetector ook niet in de buurt van een raam. Als je een raam open laat staan, dan zal dit zorgen voor een windstroom. Dit registreert een bewegingsdetector ook als beweging, waardoor het alarm afgaat. Houd bij het plaatsen van een bewegingsdetector rekening met temperatuurswisselingen en windstromen.

2. Een alarmsysteem installeren? Plaats de sirene waar iedereen het kan horen.

Een sirene is een effectieve manier om iedereen te alarmeren dat er iets aan de hand is. Plaats het alarm waar zoveel mogelijk mensen het kunnen horen. Dit zijn in gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer, trap en de hal. Plaats het alarm ook buiten bij je voordeur en achterdeur als je de mogelijkheid hebt.

3. Het inschakelpaneel uit het zicht plaatsen

Bij een alarmsysteem installeren is het van belang dat je het alarmkistje uit zicht plaatst. Het is verleidelijk om het alarmkastje bij de voordeur te installeren, maar dan maak je het voor inbrekers ook makkelijker om het alarm uit te schakelen als ze binnenkomen. Kies voor een onlogische plek, bijvoorbeeld hoog aan een wand of achter een gordijn. Als een inbreker het kastje niet kan vinden, gaat het alarm langer af. Hierdoor is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt óf meteen zal vertrekken.

4. Plaats detectoren niet te laag

Als detectoren te laag geplaatst zijn dan kan het alarm afgaan door huisdieren of vogels. Als je klant een hond of kat heeft, meet de hoogte van het dier dan op. Door de detector hierboven te plaatsen, voorkom je valse meldingen.

5. Richt de camera’s op ingangen

Inbrekers komen altijd binnen via ramen of deuren. Door camera’s te richten op ingangen kan inbraak voorkomen worden.

6. Een alarmsysteem moet altijd werken.

Een alarmsysteem installeren met noodaccu is handig. Hierdoor is het alarmsysteem altijd actief, ook als de stroom uitvalt.

Heb je vragen over een alarmsysteem installeren? Onze security specialisten kunnen je er alles over vertellen. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze security specialisten. Ook op het gebied van security ben je bij YESSS Electrical op het juiste adres.

 

Wij leveren alles op het gebied van CCTV, inbraak-, brand-, en toegangssystemen

Bekijk ons assortiment in de webshop