Zijn er al mogelijkheden om duurzaam te kunnen ondernemen?

Op deze vraagstelling kunnen wij als Yesss Electrical volmondig ja zeggen. Dit is bijvoorbeeld te vinden in het gebruik van energiezuinige verlichting (LED) en in het gebruik van zonnepanelen in combinatie met batterij-opslag.

Iedereen kan het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk vermijden. Door over te schakelen naar elektrisch verwarmen en koelen in plaats van op gas. Door je wagenpark om te bouwen naar bijvoorbeeld elektrisch of waterstof; en dan bij elektrisch natuurlijk je auto laden aan de paal (op de zaak of thuis). Ons eigen wagenpark is momenteel voor meer dan 50% elektrisch en ons doel is om dit steeds verder uit te breiden. De transitie naar zero emissie voor ons distributiekanaal is ook reeds in gang gezet. Zo worden onze eigen bestelbussen langzaam maar zeker overgezet naar elektrisch of waterstof.

Het zit niet alleen in de grote dingen, sterker nog, uiteindelijk zijn de kleine dingen misschien nog wel veel belangrijker. Zo vinden wij het heel belangrijk om onze afvalstromen te beperken. Het oude karton wordt zoveel mogelijk hergebruikt; dit gaat door een shredder heen en wordt weer als vulmiddel gebruikt. Hierdoor hoeven wij geen externe plastics en dergelijke meer als vulmiddelen te gebruiken. Het binnengekomen plastic wordt gescheiden en separaat ingeleverd zodat dit gerecycled kan worden. Verpakkingsmateriaal is zoveel mogelijk recyclebaar, ook de tape ondergaat een transitie van plastic naar papier.

Op de kantoren en de vestigingen wordt zoveel mogelijk papierloos gewerkt. Het printen van bonnen en dergelijke proberen wij steeds verder terug te dringen. Zo werken ze op de vestigingen (en ook onze chauffeurs) met scanners. Hierop kan de klant voor ontvangst tekenen en vervolgens wordt de bon via de mail naar de klant verstuurd. Dit stukje zal steeds verder worden doorontwikkeld zodat wij uiteindelijk helemaal papierloos kunnen werken. Ook hebben wij ons ten doel gesteld om in de loop van dit jaar over te gaan van kartonnen koffiebekers naar koffiemokken.

De elektriciteit die wij inkopen ondergaat dit jaar ook de transitie naar 100% groen. De transitie naar LED hebben wij al een tijd geleden ondergaan. Op dit moment zijn wij in kaart aan het brengen of wij onze panden kunnen voorzien van zonnepanelen, en hoe wij onze panden het best elektrisch kunnen verwarmen of koelen. Uiteindelijk willen wij als Yesss Electrical zo veel mogelijk energieneutraal worden.

Daarnaast gaan wij als groothandel zijnde nog een stap verder en helpen andere ondernemers mee ook te verduurzamen. Met de expertise in huis leveren wij niet alleen duurzame producten maar geven ook adviezen en trainingen hoe je duurzaam kan ondernemen en wat hierbij nodig is. Hierdoor raakt onze klant ermee vertrouwd en geeft het weer door aan zijn eigen klant/de eindklant.

Hebben wij met bovenstaande je interesse gewekt?

Voor informatie over zonnepanelen, energieopslag of laadpalen staat onze adviseur EV & Energy (Mishel Petrovic) voor je klaar.

Voor informatie over (duurzame) verlichtingsoplossingen staan onze lichtadviseurs (Ernstjan de Jong en Gerard Spikmans) voor je klaar.