De circulaire economie

Wij staan met zijn allen aan het begin van een nieuw tijdperk: de transitie van wegwerpeconomie naar een circulaire economie.

Wij waren ons al een tijd aan het oriënteren waar het heen zou gaan qua recyclen. Een hoop zou ons inziens cradle to cradle verwerkt kunnen worden en uiteindelijk een selectief deel circulair.

Al dat soort initiatieven proberen wij te als Yesss zijnde onderzoeken en waar het kan te omarmen. Daarom zijn wij er enorm trots op dat wij ons als eerste elektrotechnische groothandel hebben aangesloten bij Circolektra. Het is fantastisch om mee te mogen werken om het doel van 30.000 oude groepenkasten in 5 jaar in te zamelen, te behalen. En hoewel we nu met zijn allen pas op de eerste of hooguit de tweede sport van de ladder staan en gezamenlijk nog heel wat treden te beklimmen hebben op dit vlak: we staan er! Er zijn veel mensen en bedrijven die over van alles praten, maar het gaat uiteindelijk toch om het doen.

Wij als Yesss Electrical proberen als de focus te leggen op producten die gerecycled zijn in wat voor vorm dan ook. Of wij nu praten over bijvoorbeeld schakelmateriaal (Ocean Plastic van Schneider) of over inbouwdozen (ABB) wanneer er een keuze is zullen wij proberen de duurzame variant aan te bieden. De keuze valt momenteel nog vaak de andere kant op, dit komt ons inziens vaak door gewoonte, verkrijgbaarheid en prijsstelling. Echter voor nu kan dat ook nog omdat groen nu nog een keuze is, maar we gaan ernaar toe dat het geen keuze meer is maar dat het een verplichting wordt.

Wij zijn ons bewust dat het voor heel veel mensen een nieuwe manier van denken is en dat is natuurlijk wennen. Maar zoals alles begint het bij jezelf; stapje voor stapje gezamenlijk werken aan een wereld die steeds groener wordt (moet worden). Doen we dit niet voor onszelf dan zijn wij het minimaal verplicht aan onze nakomelingen.

Daarom omarmen wij duurzame innovatieve projecten, en streven wij ernaar om hieraan bij te dragen. Dit doen wij ook door advies over innovatieve producten te geven en door middel van het verlenen van service.

Samen de toekomst tegemoet treden met het volste vertrouwen in een groene, duurzame en energie neutrale wereld.