installeren-camerasysteem-redenen

De steeds grotere bewustwording van privacy heeft ertoe geleid dat het camerasysteem een slechte naam heeft gekregen. Maar hoe controversieel het ook is, de meeste ondernemers, groot en klein, kunnen niet meer zonder.

Kleine ondernemers lopen zelfs nog het meeste risico zonder een camerasysteem, bij wie de investering groot is en het risico van financiële schade ook. Kleine ondernemers zoals winkeliers bevinden zich soms op locaties waar de kans op diefstal of een overval hoog is. De beste manier om nare situaties tegen te gaan is het installeren van een CCTV systeem.

Voordelen van het installeren van een camerasysteem

Dit zijn de 8 redenen waarom je een camerasysteem moet installeren en de voordelen die het oplevert:

1.     Voorkom diefstal door klanten en personeel
Iedere ondernemer realiseert zich dat zij zichzelf en hun onderneming moeten beschermen tegen schade door factoren van binnen- en buiten af. Binnen is dat diefstal door personeel en buiten door dieven of overvallers.

Meer dan 33% van alle ondernemingen krijgt te maken met diefstal door personeel en kunnen hier grote financiële schade door oplopen of zelfs failliet gaan. Om dit te voorkomen en het overzicht te behouden is een camerasysteem een goede investering.

2.    Voorkom criminaliteit
Camerasystemen zijn ideaal om criminelen af te schrikken. Inbrekers zullen zeker twee keer nadenken voor ze inbreken in een gebouw waar een CCTV systeem hangt en ze herkent kunnen worden.

Dit is van groot belang voor kleine ondernemers die worden gezien als de makkelijkste doelwitten. Denk bij het installeren aan de beste plaatsing van de camera’s om te zorgen dat er geen blinde vlekken zijn.

3.    Bewijs verzamelen
Ook al schrikken camerasystemen criminelen in de meeste gevallen af, zijn er toch inbrekers die het wagen. Er zijn veel inbraak filmpjes, opgenomen door een CCTV camera, te vinden op YouTube. Maar los van het feit dat ze het internet opstoppen, dienen deze filmpjes ook als bewijs en ondersteunen ze de politie bij het opsporen van de boosdoeners.

4.    Veiligheid voor personeel
Een veilige omgeving creëren voor je personeel is net zo belangrijk als het beschermen van je bezittingen. Een camerasysteem stimuleert goed gedrag en voorkomt vervelende situaties zoals geweld tegen je werknemers.

5.    Toezicht houden op plekken met gevoelige informatie
Elk bedrijf heeft een plek waar belangrijke of gevoelige zaken worden bewaard. Voor banken is dat de kluis, voor winkeliers de kassa. Door een camerasysteem te installeren op die plekken schrik je mensen af om daar rond te neuzen.

6.    Klanttevredenheid
Een tevreden klant is een blije klant, en een blije klant betekent meer omzet. Maar helaas kan je niet altijd overal tegelijkertijd en je klanten en personeel in de gaten houden. Een camerasysteem stelt je in staat dit van een afstand te doen of later terug te kijken om verdiensten te beoordelen.

7.    Bescherming tegen valse aansprakelijkheidsaanklachten
Er zijn altijd mensen die misbruik van anderen willen maken. Daarom zie je regelmatig valse aansprakelijkheidsaanklachten. Camerasystemen stellen je in staat het echte verhaal te laten zien en zulke aanklachten te voorkomen.

Veel advocaten raden hun cliënten zelfs aan om 4-6 maanden te wachten met het indienen van de klacht. Dit is omdat de meeste camerasystemen de informatie maar 4 tot 6 maanden opslaan. Het is dus verstandig om een slim systeem met Cloud opslag of levenslange opslag aan te schaffen zodat je het altijd weer kan ophalen.

8.    Ga aanranding en andere ongewenste activiteiten tegen
Aanranding is iets dat nog steeds voorkomt op de werkvloer, ook al is het bij wet verboden. Camerasystemen laten overtreders twee keer nadenken voordat ze de fout in gaan. En geven vrouwelijk personeel een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Los van de overduidelijke veiligheidsvoordelen zit er ook een economisch voordeel aan camerasystemen. Ze zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan en beschikbaar voor verschillende budgetten. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder een goed camerasysteem. Neem dus vandaag nog contact op met jouw YESSS vestiging, daar helpen wij je graag verder.

 

Wil je klant worden?

Bestel al jouw installatiematerialen online!